....
liptrade logo2

АНС обмисляли атака посредством виртуалните магазини за приложения

Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) е планирала да използва виртуалнитемагазини за мобилни приложения, за да разпространявамалуер, който по-късно да използва, за да подслушва и следи тези, които са го изтеглили. Това става ясно от последното разкритие, направено от документите, изнесени от бившия сътрудник на АгенциятаЕдуард Сноудън.

„Документът посочва серия от тактики, чеАНСи техните партньори отFive Eyesса работили по план, който са обсъждали по време на срещи през 2011 и 2012 г. в Австралия и Канада“, се посочва в материал вThe Intercept. Канадската CBS на свой ред твърди, че едно от първитеприложения, които са станали цел за компрометиране еUC Browser- популярен браузър в Индия и Китай (и с все повече потребители извън тези страни) – когато в края на 2011 г. агентите открили, че приложението разкрива прекалено много данни за потребителите му. Те са възнамерявали да компрометират уязвимости в платформите на онлайн магазините и така че да доставятмалуердо потребителите им, с който да осъществяват контрол над потребителите, с което да се борят по-ефективно с терористични заплахи. Агентите са търсили начин за пресичане на процесите по сваляне на приложения и доставянето на обновления към тях. Разкритията на Intercept са подкрепени и от публикуваннов документ, в който в 52 страници става ясно за намерението на шпионите. Медията твърди също така, че изнамирането на начин за пресичането на връзката между магазините и потребителите не било достатъчно. Те искали да разпространяват малуер от самите магазини, а така също да получат достъп до сървърите, на които са хоствани тези магазини.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »