....
liptrade logo2

Атаката към Sony Pictures нанесе щети на целия бранд

Хакерската атака, проведена към системите на Sony Pictures е довела до спад в потребителското доверие в самия бранд, какъвто компанията не помни в последните шест години, става ясно от доклад на YouGov BrandIndex.

 

 

 

В кошмарния хак към системите на американското студио бяха откраднати личните данни на десетки служители и мениджъри, звезди и продуценти, като щетите – както моралните, така и финансовите тепърва ще се изчисляват. 
Според YouGov, специалният индекс, според който бива определяна степента на доверие към дадена компания, се изготвя чрез анкетиране на хората с въпрос, дали имат положително или отрицателно отношение към дадена компания, или ако не, то какво са чували за нея. Въпросният „buzz score“ изглежда е започнал да потъва сериозно след анонса за атаката в края на миналия месец. Компанията започва тази година с индекс от 13 пункта, за да се смъкне до 11 в края на ноември. Понастоящем тази цифра е 3.
Последното дъно на своеобразния показател беше регистрирано през 2011 г., когато този индекс беше 6, посочват от WSJ. По това време 77 млн. потребители на PlayStation Network се оказаха с откраднати данни след хакерска атака към системите на компанията. 
Своеобразният индекс може да варира от +100 до -100, така че с напредването на времето нищо чудно да стане и на още някой „buzz score“ рекорд.Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »