....
liptrade logo2

В Северна Корея бе отворен първия Интернет-магазин

В Северна Корея започна работа първият в страната онлайн-магазин, търгуващ на практика с всякакви стоки. Всичко в новия магазин е местно производство, а и да пазаруват в него могат само жителите на Северна Корея.Външният достъп до търговската площадка не е разрешен и да използват Интернет-магазина могат единствено жителите на севернокорейския сегмент на Глобалната мрежа.

Онлайн-магазинът всъщност е сайтътOkryuи чужденците могат да видят в него севернокорейски дрехи, обувки, аксесоари, медикаменти, козметика, мебели и други. Да пазаруват в този магазин могат само севернокорейците, а заплащането става чрез местната валута.
Доколко е, и колко популярен ще стане новият виртуален магазин засега е трудно да се прецени, понеже няма достъп до статистиката на посещенията и продажбите.Associated Press отбеляза, че в Северна Корея няма много персонални компютри, особено с достъп до Глобалната мрежа. От друга страна, собствениците на смартфони и мобилни телефони са доста: според данни от 2013 година те са около 2 милиона или един мобилен телефон на всеки 12 души.

Неотдавна стана известно, че местния мобилен операторKoryolinkдаде достъп на совите абонати до силно ограничен брой местни уеб-сайтове.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »