....
liptrade logo2

В Северна Корея хакерите се считат за национален елит

Reuters публикува интересен репортаж за дейността на „Бюро 121“ – елитен хакерски отдел, който се занимава и с атаки срещу големите американски, южнокорейски и други компании. Интересът към тази организация нарасна, след като Sony Pictures заподозря Северна Корея за пробива на фирмената локална мрежа. Появи се неофициална информация, че проникването е свързано с появата на новия филм „Интервю“, осмиващ държавния глава Ким Чен Ун.

 

Репортажът на Reuters е базиран на информация от бежанци, които са успели да се доберат до Южна Корея. Според тях, в „Бюро 121“ вземат най-талантливите компютърни експерти на Северна Корея. Всеки от тях се подбира внимателно, а специализираното обучение на тези компютърни експерти започва от 17 годишна възраст. Годишно това специализирано военно-учебно заведение завършват само 100 специалиста.

Самият отдел е част от разузнавателното подразделение на Генералния щаб на армията – елитна част на Корейската Народна армия. Според бежанците, военният хакерски отдел е съставен от 1800 компютърни специалиста, които са изключително привилегировани – просторни безплатни жилища, автомобили, много голямо възнаграждение и други. Някои от тези държавно обучени хакери се изпращат за работа зад граница, като специалисти в големи технологични компании.

Миналата година над 30,000 компютъра на южнокорейски банки и телевизионни компании бяха хакнати по почти същия начин, като компютрите на Sony Pictures, с използване на програма, която наскоро бе наречена DarkSeoul.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »