....
images_Novini_2015_eset

Как да декриптирате файлове поразени от TeslaCrypt v03 и v04

Според последни проучвания около 93% от фишинг мейлите съдържат ransomware. Едни от най-разпространените зловредни софтуери от този тип в интернет пространството са TeslaCrypt & Locky. Ако за нещастие вашия компютър е бил заразен и криптиран от TeslaCrypt 3.0 или 4.0 и вашите файлове са получили разширение от рода:

.xxx, .ttt, .micro, .mp3

или са останали непроменени, то компанията ESET има добри новини за Вас.

Няма да има нужда да плащате необходимия откуп за декриптиране на Вашите файлове, а да се справите с това с безплатното приложение на компанията ESET TeslaCrypt decrypter.

След като са криптирани Вашите файлове, то най-вероятно на екрана на Вашия компютър ще видите съобщение, което изглежда по този начин.

Решението може да бъде лесно.

1. Свалете програмата ESET TeslaCrypt Decrypter и я запазете на Вашия десктоп.

2. Натиснете Start → All Programs → Accessories и с десен бутон Command Prompt и след това изберете от менюто Run as administrator.

– Потребителите на Win 7/8.1/10 трябва да натиснат еднвоременно Windows бутона + Q, в лентата за търсене (search bar) да напишат Command Prompt, да натиснат с десен бутон и да изберат от падащото меню Run as adminsitrator.

3. Напишете следната команда cd %userprofile%\Desktop и после натиснете Enter

4. Напишете командата ESETTeslaCryptDecryptor.exe и после натиснете Enter

5. Прочетете и приемете условията за ползване на програмата

6. Напишете командата ESETTeslaCryptDecryptor.exe C: , за да сканирате диск C на Вашия компютър. Повторете тази команда с различна буква D, E  и др., за да може да сканира и декриптира файловете и на другите партиции. Запомнете, че тази програма декриптира файлове засегнати от TeslaCrypt v3 и v4.

 

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

 

 

 

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »