Facebook 2

Как да изтриете Вашия Акaунт във Facebook?

Поемете контрол в/у Вашата информация.

След скандала с Cambridge Analytica голям брой потребители на Facebook решиха, че трябва да поемат контрол в/у своя живот отново като премахнат завинаги акаунтите си там.

Facebook обаче не прави изтриването на Вашия акаунт лесна задача. Ако сте се задълбавали в настройките сте забелязали, че архивирането (backup) на информацията е по-лесно, отколкото напълното й изтриване.

Ако искате все пак да сте във връзка с приятелите си във Facebook, но да споделяте личната си информация на трети страни, просто трябва да изкючите тази опция. Ако обаче твърдо сте решили да премахнете информацията си, ние ще ви покажем как става това.

  1. Свалете и архивирайте първо своята Facebook информация

Ако сте ползвали Facebook със сигурност може да имате доста снимки и видео, качени на сървърите на социалната платформа. Към тях сигурно има хиляди коменатри и постове. Facebook също така събира информация откъде сте се логвали, в/у какви реклами сте кликвали, изобщо всичко свързано с историята на Вашия акаунт.

Преди да сте изтрили Вашата информация препоръчваме да я изтеглите и архивирате на Вашия компютър. Това става след като влезете в:

 Settings -> Your Facebook Information -> Download Your Information

  1. Изтриване на Вашите снимки и постове

Social Book Post Manager е плъгин за браузера Chrome, чрез който може да изтривате голямо количество снимки и файлове във Facebook. След като сте си архивирали информацията, качете този плъгин като приложите нужните филтри като постове, в които сте tag-нати, например.

Тогава натиснете иконата Social Book Post Manager и натиснете търсене с определените параметри по филтри, така всички текстове ще се подчертаят в жълто. Кликвайки бутона Delete ще изтриете тези постове, снимки и тн. Внимание! Изтривайки ги няма начин те да се възстановят.

  1. Изтрийте Facebook завинаги

Готови ли сте за изтриване? Веднъж архивирали всичко и изтрили постовете си, в които сте tag-нати, трябва да посетите страницата за изтриване на информацията във Facebook, откъдето да направите изтриването. Имайте предвид, че Facebook не е особено склонен да изтривате Вашия акаунт, така, че го е прикрил добре. КАто посетите тази страница просто трябва да натиснете Delete my account и сте готови.

Имайте предвид, че данните ще ви бъдат заличени напълно от сървърите в период от 90 дни. Дотогава тази информация ще е недостъпна за всички.

 

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД