....
liptrade logo2

Половината от пазарния трафик за Коледа е бил от мобилни устройства

Коледният пазар е традиционно силен момент за търговците и тази година все по-очевидно става значението на онлайн покупките, при това направени през мобилни устройства.

По данни на IBM онлайн продажбите за Коледа са скочили с 8.3 процента спрямо 2013 г., а мобилният трафик е бил повече от половината (57.1 процента) от целия онлайн пазарен трафик. Тук отново има увеличение, този път с 18.6 процента спрямо предната година.

Нещо повече, мобилните потребители не само са разглеждали предлаганите стоки, но и са пазарували – мобилните продажби възлизат на 34.8 процента от всички онлайн продажби по Коледа и са с 20.4 процента повече от миналата година.

Както обикновено, в Съединените щати iOS бие Android по пазарни разходи, като потребителите на операционната система на Apple са похарчили средно 97.28 долара на покупка в сравнение с 67.40 за Android потребителите. iOS трафикът е 39.1 процента от целия онлайн трафик, което е повече от два пъти от този на Android устройства. iOS продажбите са цели 27 процента от всички онлайн продажби, което пък е четири пъти повече от Android, на който се падат само 7.6 процента от всички онлайн продажби.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »