....
liptrade logo2

Разходите за мобилни реклами ще стигнат 100 млрд. през 2016 г

Харчовете за мобилни реклами са в невероятен подем и през 2016 г. ще стигнат 100 милиарда долара, което за пръв път ще даде на мобилните реклами 50-процентов дял от всички дигитални реклами, прогнозира маркетинговата компанияeMarketer.

 

 

Според нейната прогноза, през 2016 г. за мобилни реклами, доставени на смартфоните и таблетите на потребителите, ще бъдат платени около 101.37 милиарда долара. През периода 2016-2019 г. разходите за мобилните реклами ще се удвоят отново, достигайки до 195 милиарда долара. Тази стойност ще бъде 70.1 процента от всички дигитални реклами, както иповече от една четвърт от всички разходи за рекламив медиите в световен мащаб.
eMarketer счита, че догодина броят на мобилните потребители ще надхвърли 2 милиарда души, като повече отедна четвърт от тях ще бъдат в Китай.Този растеж в броя на притежателите на мобилни устройства кара маркетинговите компании да търсят начини за още по-сериозно присъствие на мобилния пазар.
От двата вида устройства, броят на смартфоните се увеличава по-бързо от този на таблетите, но дори таблетните потребители трябва да бъдат 1 милиард души до края на 2015 г. Причината за бума на мобилните устройства е, че в много развиващи се пазари потребителите залагат преди всичко на тях като наосновни устройства за комуникация и достъп до интернет.
В краткосрочен план, най-големите двигатели на мобилната реклама ще бъдат Китай и САЩ. Очаква се през 2016 г. в САЩ да бъдат похарчени 40.2 милиарда долара за мобилни реклами, което е двойно повече спрямо сумата за тази година. През 2016 г. в Китай за същото трябва да се дадат 22.1 милиарда долара.
Други държави, където се отчита сериозен скок в разходите за мобилна реклама, саКанадаиАвстралия, както и Южна Корея.
Прогнозата на eMarketer е, че от големите пазари, само този в Индия ще се развива с бавни темпове и там разходите за мобилни реклами ще достигнат 1 милиард долара едва през 2018 г.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »