....
liptrade logo2

Излезе версия 10158 на Windows 10 Insider Preview

Ръководителят на програмата Windows Insider Гейбриъл Аул официално съобщи в блога Windows 10 за излизането на новата компилация на Windows 10 Insider Preview за персонални компютри с числов индекс 10158. Финалният вариант на ОС Windows 10 трябва да излезе след месец и Microsoft работи предимно върху повишаване стабилността и производителността на операционната система. Версия 10158 вече в достъпна за тестерите чрез бързото обновяване Fast Ring.

Ето основните моменти в версия Windows 10 Insider Preview build 10158:

  • Microsoft Edge. Браузърът, познат по-рано като Project Spartan, вече е напълно изчезнал и сега е оставен новият Microsoft Edge.
  • Подобрения в интерфейса. Подобрена е работата в режим на таблет, подобрена е работата на приложенията за Windows 8 и Windows 8.1, върната е анимацията в таскбара и уведомяване от приложенията с оранжев цвят. Леко е променено началното меню.
  • Подобрения в Cortana. Въведена е тъмна тема, а гласовият помощник вече може да следи разписанията на транспорта и работи съвместно с електронната поща.
  • Интеграция на Cortana с Office 365. В компилация номер 10158 може да се тества съвместната работа на Cortana с Office 365 – Cortana вече може да предупреждава за планирани събития и да променя данните в календара при възникване на непредвидени ситуации.

Нов начин за работа с фотографиите. Повишена е производителността и може да се работи с анимирани GIF файлове.

  • Windows 10 SDK Preview.От тази версия нататък програмистите ще имат достъп до предварителната версия на Windows 10 SDK.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »