....
liptrade logo2

Възнагражденията на Тим Кук за фискалната 2014 г. са 9.2 млн. долара

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е получил 9.2 милиона долара през фискалната 2014 г., показват данните от отчет за приходите на висшите служители на компанията.

В подготовка за годишната среща на акционерите си, Apple обяви публично данните, свързани със заплащането на борда на директорите и целия управляващ екип.

 

 

 

Кук е получил 1.7 милиона долара от заплата, а останалите пари са в графа „допълнителни форми на компенсация“.

Интересно е, че приходите на Тим Кук са скочили двойно спрямо 2013 г., когато той е получил „само“ 4.5 милиона долара. В същото време дори и новата сума не е особено голяма за компания от ранга на Apple и би поставила Кук под средните стойности за шеф на компания от Fortune 500.

Така например, шефката на търговията на дребно в Apple Анджела Арендс е получила цели 73 милиона долара през 2014 г., като огромната част от тези пари са директна компенсация за идването ѝ в компанията. Преди да се присъедини към Apple, Арендс бе високоплатена началничка в Burberry UK.

Старши вицепрезидентът по операциите Джеф Уилямс е изкарал около 24.5 милиона долара през 2014 г., докато шефът на софтуера в Apple Еди Кю може да се похвали със сходна сума.

Apple ще обяви финансовите си резултати за последното тримесечие на 27 януари.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »