....
liptrade logo2

Представен е нов метод за 3D печат, който е 25-100 пъти по-бърз от традиционния

Калифорнийската компанияCarbon 3Dпредложи нова технология за 3D печат, която наистина може да се окаже убиец за сега използваните технологии за триизмерен печат. Основно предимство на новата технология е създаването на 3D обекти с 25-100 пъти по-голяма скорост, в сравнение с познатите днес методи.

 

 

Новата технология се наричаContinuous Liquid Interface Productiongo technology (CLIP)и работи чрез използване на светлина и кислород за втвърдяване на фоточувствителен материал. При новия метод не се използва нанасяне на слой след слой, а целият обект се създава изцяло.
С помощта на кислорода се регулира скоростта на фотохимичната реакция, която протича много бързо. За нормалната работа на тази технология е необходимо да се оставят неголеми прозрачни и празни участъци, през които да прониква в единия случай, ултравиолетова светлина, а в другия – кислород.
След като бъде изградена съответната вътрешна структура на 3D обекта, тези участъци се затварят. Подаването на кислород се регулира автоматично, като по време на процеса, някои елементи на обекта остават течни. Светлината бързо втвърдява местата, където няма кислород.Постигната е много голяма точност и прецизност на създадените 3D обекти.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »