....
liptrade logo2

3D принтер ще строи мост над канал в Амстердам

Създаването на къща с 3D принтер вече бе постигнато и очевидно сега наред е нещо малко по-предизвикателно, що се отнася доструктурните възможности на тази уникална технология.

Компания за 3D принтиране в Амстердам е разработила революционен роботизиран 3D принтер, който може“да чертае“структури във въздуха и възнамерява да го използва, за да изгради мост на един от многобройните канали в центъра на града.
„Създадохме иновативна и икономична технология, с която можем да принтираме триизмерно красиви и функционални обекти в почти всяка една форма“,обяснява компаниятаMX3D.
„Най-големият тест пред нас е принтирането на комплексен метален мост на канал, който да покаже какво могат да постигнат нашите програмисти, инженери, дизайнери и роботи“.
Използвайки множество метални линии, принтерът ще може да създаде сложна и здрава структура, която се простира над канала, като в същото време машина принтира и собствената си опора, за да може да функционира автономно.
„Силно вярвам в бъдещето надигиталната продукция на място“,казва дизайнерът Йорис Лаарман, който работи по проекта.
„Този мост ще покаже как 3D принтирането най-сетне навлиза в света на големите мащаби и функционалните предмети, позволявайки безпрецедентна свобода на избор и изпълнение“.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »