....
Google Security Account

4 СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СИГУРНОСТА НА ВАШИЯ GOOGLE АКАУНТ

Вашия google акаунт съдържа доста чувствителна информация. От лични писма до искания за смяна на парола. Ако някой има достъп до вашия google акаунт, то той има достъп до вашата онлайн идентичност.

Вместо да разчитате на хакерите да не ви намерят, по-добре отделете 10 минути и подобрете сигурноста на вашия google акаунт.

  1. Ползвайте силна парола.

Ползването на една и съща парола на много места е много лош и опасен навик. Ако хакерите разбият един акаунт, то те ще пробват да влязат навсякъде с тях. Ползвайте уникална автоматично генерирана парола за всеки един ваш акаунт. За да не се затруднявате, ползвайте мениджър за пароли.

За да смените паролата в google акаунта става:

https://myaccount.google.com/ -> security -> Signing into Google -> Password

  1. Ползвайте 2-степенна автентикация при влизане

Въведете 2-степенна автентикация при влизане в акаунта. Без нея на хакерите ще им е достатъчно да знаят само вашата партола, за да влязат в акаунта ви и така да имат достъп до gmail, youtube, google pay. Ако настроите вашата 2-степенна автентикация за достъп до акаунта ви, то хакерите освен вашата парола, ще се нуждаят и физически до вашия телефон или друго устройство /приложение, чрез което ще получите 6-цифрен код за автентикация при първоначално влизане към вашия акаунт от ново устройство.

За да активирате 2-степенната автентикация влезте:

https://myaccount.google.com/  -> security -> 2-Step Verification

Следвайте указанията. Има различни опции как да получавате този 6-цифрен код. От телефон, приложение на телефона, мениджър за пароли. Най-простия начин да получавате този код като SMS на мобилния ви телефон. Това невинаги е най-сигурния начин. Често пъти хакерите ползват SMS swap. Това с най-прости думи означава SMS-а с кода да отиде до неправилен получател (хакер). Ето защо препоръчваме да се ползва приложение от рода на Google Authenticator.

  1. Проверете начините за свързване с вас.

Ако по някакъв начин вашия акаунт се заключи, то Google е определил начини за свързване с вас за проверка, че това наистина сте вие, а не някой друг.

Влезте в https://myaccount.google.com/ в секцията Ways that we can verify that it’s you/Начини, чрез които можем да потвърдим, че това сте вие

Има 3 начина:

  • Чрез телефон
  • Чрез мейл
  • Чрез въпрос

Актуализирайте информацията, защото може да ползвате нов номер, да не ползвате даден мейл вече и тн. Ако тази информация е стара, вие няма да имате начин, с който да докажете, че това сте вие и акаунтът ви ще остане заключен.

  1. Следете за активност в акаунта ви.

Възможно е хакер или ваш близък да имат достъп до акаунта ви без ваше знание. За да проверите това, влезте в https://myaccount.google.com/ в часта Your Devices/Вашите устройства. Този дял показва чрез кои устройства е достъпен или достъпван вашия профил.

Ако забележите непознато устройство, влезте в детайли и му дайте незабавно отписване + промяна на паролата на акаунта.

Както виждате подбряването на защитата на вашия Google Account не отнема повече от 10 минути. По подобен начин можете да подобрите защитата на вашите Facebook, Amazon, Apple акаунти.

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »