....
liptrade logo2

Потвърдено: $5 млн. в биткойни откраднати от Bitstamp

Макар и биткойн борсата Bitstamp все още да е неактивна след хакерската атака, довела до кражбата на голяма сума в биткойни, днес екипът на услугата публикува повече подробности за атаката на своя сайт.

„На четвърти януари, някои биткойн портфейли бяха компрометирани, което доведе до загубата на малко по-малко от 19 000 биткойна ( или 18 866 BTC – около пет милиона долара). След като самите ние узнахме за пробива, побързахме да уведомим всички засегнати потребители за това, че те не трябва повече да правят депозити към изполваните досега от тях депозитарни адреси“, пишат от екипа на Bitstamp. Те поясняват, че в атаката са откраднати една малка част от всички пазени от хранилището биткойни, а голяма част от биткойните, поясняват те, се пазят в „cold storage“ системи. „Искаме да уверим всички наши клиенти, че баланса по сметките, който са имали преди спиране на дейностите ни няма да бъдат засегнати от пробива и ще бъдат възстановени в пълния им размер“, обясняват екипа на Bitstamp. Изглежда, също така, че хората от Bitstamp са в процес на трансфер на обезопасен бекъп на сайта на към нова по-защитена среда. 

Сайтът ToNewsTo хвърля малко повече светлина върху пробива, уточнявайки, че споменатата сума представлява т.нар. „горещ“ резерв на Bitstamp и съставлява 12% от всички биткойни, които пази хранилището на услугата, а самата атака е съобразена със сериозното раздвижване на цената на биткойн валутата през уикенда, като адреса, към който са трансферирани биткойните е вече локализиран.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »