....
liptrade logo2

Проучване: 66 процента от американците не знаят какво е Закона на Мур

Pew Research обяви резултатите от своето Web IQ проучване, които показват, че повечето американци не могат да разпознаят Шерил Сандбърг от Facebook и не знаят с какво е свързан прочутия Закон на Мур.

Проучването разглежда 17 различни аспекта на технологичния свят и представя свързани с тях въпроси на над 1000 интернет потребители, базирани в Съединените щати.

От проучването личи, че само 34 процента от запитаните знаят, че Законът на Мур се отнася до броя на транзисторите, които могат да се поберат в един микрочип и само 21 процента са в състояние да разпознаят сестрата на Марк Зукърбърг, която е другата водеща личност в социалната мрежа Facebook. Бил Гейтс обаче се радва на по-висока популярност и цели 83 процента са успели да го разпознаят. 10 процента обаче погрешно са идентифицирали Гейтс като бившия изпълнителен директор на Apple Стив Джобс.

Само 36 процента от запитаните знаят, че първият iPhone излиза през 2007 г., а едва 9 процента са наясно с факта, че Mosaic е първият популярен графичен уеб браузър.

Известна утеха за компютърната грамотност е фактът, че 74 процента от анкетираните американци знаят, че един мегабайт е по-голям от един мегабит.

В момента анкетната бланка все още е достъпна онлайн и въпреки, че резултатите ви няма да се вземат предвид, нищо не ви пречи също да се пробвате.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »