....
liptrade logo2

Съд намали глобата от 930 млн. долара, която Samsung трябва да плати на Apple

Американски апелативен съд постанови, чеSamsungвече не трябва да изплати пълния размер на глобата от 930 милиона долара, която бе наложена на компанията, след като тя изгуби предишна съдебна битка сApple.

 

Решението бе взето, след като съдът стигна до заключението, че Samsungне нарушава интелектуални права, свързани с дизайнаи естетиката на смартфоните на Apple.
Този тип права се отнасят до най-различни решения за дизайна, външния вид и оформлението на апаратите, които определят начина, по който изглеждат те.
Първоначалната присъда, която бе издадена през 2012 г., твърдеше, че Samsung нарушава поредица от патенти, сред които и такива за дизайна. Сега обаче съдът отхвърля това с обяснението, че изборът на дизайн има както функционални, така и естетически ползи. Един пример за това е специфичната правоъгълна форма наiPhone, която се счита за уникален дизайнерски избор на Apple. В същото време обаче, фактът, че формата прави телефона по-лесен за използване означава, че Samsung не имитира чужд дизайн, а просто се опитва да предостави сходна функционалност.
Съгласно новото съдебно решение, глобата на южнокорейската компания трябвада бъде намалена с 383 милиона долара.
Съдът обаче подкрепя първоначалното решение да не позволи на Samsung повторно дело по същите проблеми.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »