....
liptrade logo2

Alibaba инвестира 590 млн. долара в Meizu

Китайският гигант в е-търговията Alibaba инвестира повече от половин милиард долара в производителя на смартфони Meizu, който е от същата страна.

Инвестицията от 590 милиона долара ще осигури на Alibaba неизвестен дял в компанията с право да участва в определянето на нейното развитие. Meizu наскоро приключи изключително успешен първи месец на 2015 г., през който успя да продаде 1.5 милиона смартфона.
Съгласно параметрите на сделката Meizu, която има онлайн модел на продажби, подобен на Xiaomi, ще интегрира своя хардуер със софтуера на Alibaba, който е базиран на Android и вече се използва при умни телефони и телевизори.
„Alibaba ще осигури на Meizu ресурси и поддръжка в областта на е-търговията, мобилния интернет, мобилните операционни системи и анализа на данни с цел развиване на собствената екосистема на Meizi“, се казва в изявление на е-гиганта.
Въпреки че Alibaba е известна най-вече със своите сайтове за е-търговия като Taobao и T-Mall, подобно на своя американски еквивалент Amazon, напоследък тя се опитва да разшири бизнеса си и в други сегменти.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »