....
liptrade logo2

Alibaba отчете продажби за 9.3 млрд. долара на ден и постави рекорд

Гигантът в онлайн търговията Alibaba реализира продажби за един ден в рамките на 9.3 милиарда долара, което е повече от очакванията и рекорд в бизнеса.
Това се случи в рамките на т.нар. Single’s Day като в края на деня днес Alibaba отчете продажби в размер на  57.1 милиарда юана (9.3 милиарда долара), които идват от 278 милиона обработени поръчки.

Миналата година на същия ден Alibaba имаше продажби за 5.75 милиарда долара.

В момента Single’s Day вече официално е най-големият и важен ден в календара на онланй търговията. Той се сравнява със Cyber Monday в Съединените щати, който идва дни след Деня на благодарността и също се счита като голям ден за онлайн покупки.

„Днес видяхме консуматорската сила на китайските потребители“, обяви заместник-председателят на борда на директорите на Alibaba Джо Цай.

„В момента правим история, тъй като в момента фокусът на икономиката се премества изцяло върху потреблението“, добави още той.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »