....
liptrade logo2

Apple Pay трябва да се появи в Европа до средата на 2015 г

Мобилната разплащателна услуга Apple Pay трябва да стъпи на Стария континент „през първата половина на 2015 г.“, а най-напред това трябва да стане във ВеликобританияТова твърди авторитетният английски ежедневник Telegraph, който се позовава на свои доверени източници.

Според тях Apple вече води усилени разговори с поредица от британски банки и се опитва да получи тяхното съдействие за предстоящата премиера на Apple Pay.
Въпреки че като цяло диалогът с банките върви добре, очевидно американската компания се сблъсква с известни пречки, свързани преди всичко със сигурността на разплащателната система.
Според източниците на вестника, преговорите поне с една банка „са се оказали доста трудни“ заради нейните притеснения относно данните, до които ще има достъп Apple. Характерът на разплащателната система е такъв, че ще позволи на компанията да натрупа огромна база данни от лична и банкова информация за всички, които са свързани с услугата.

Все пак се очаква всички големи банки на Острова да дадат подкрепата си за Apple Pay. 

Към момента един процент от всички разплащания в Съединените щати вече се извършват през Apple Pay. На Google Wallet се падат четири процента, но все пак тази услуга стартира още през 2011 г.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »