....
liptrade logo2

ASUS, EVGA и Zotac представиха своите версии за видеоадаптера GeForce GTX 960

До официалният старт на графичния ускорител GeForce GTX 960 има само няколко дни, а днес се появи възможност да се запознаем с няколко от версиите на устройството, създадени от инженерите на компаниите Asustek Computer, EVGA и Zotac.

ASUS StriX GeForce GTX 960 OC (STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5)
Пред нас стои форсираната версия на карта, която е оборудвана с DirectCU II охладителната система с поддръжка на Strix технологията. Тук трябва да отбележим доста скромните размери на устройството, които са по-характерни за продуктите от mini-ITX серията. Всъщност, ускорителят ASUS Strix GeForce GTX 960 OC много наподобява модела Strix GTX 750 Ti, но тук има по-широк спектър от видео-изходи.

EVGA GeForce GTX 960 Superclocked
Продуктовата линия на компанията EVGA бе попълнена с адаптера GeForce GTX 960, който е с фирмената охладителна система ACX 2.0. Естествено, новият продукт няма да мине без фабричен овърклок. Картата е снабдена с един 8-пинов конектор за подаването на допълнително захранване, а охладителят се състои от чифт 80-мм вентилатори с единадесет витла, два алуминиеви масива и три медни топлинни тръби. На гърба на EVGA GeForce GTX 960 Superclocked има и допълнителна топлоразсейваща пластина.

Zotac GeForce GTX 960
Zotac подготвя две версии на предстоящото си устройство с овърклок и без него. Първият вариант се казва просто – Zotac GeForce GTX 960. Тук има прост двуслотов охладител с два вентилатора, алуминиев радиатор и чифт топлинни тръби, които производителя е използвал и в модела GTX 970. Този модел се характеризира с честотна формула от 1177/1240 MHz.

Zotac GeForce GTX 960 AMP!
Серията AMP! е представлявана от адаптера GeForce GTX 960, който използва същият охладител с два вентилатора, а също така на обратната страна на печатната платка е монтирана допълнителна спомагателна пластина. Клокнатата версия на графичната карта ще предложи честотна формула от 1266/1329 MHz.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »