....
liptrade logo2

Audi, Daimler и BMW взимат Nokia HERE

След като прекара последните няколко години в развиване на своето картографско приложениеHERE, от известно времеNokiaтърси нов собственик на услугата. В различни моменти основни кандидати бяхаUberи дориGoogle, но в крайна сметка по всичко личи, че технологията ще премине в консорциум от три немски автомобилни компании.

Audi, DaimlerиBMWса обединили усилията си, именно за да се противопоставят на Google и според вътрешна информация на влиятелния ежедневникFinancial Times,именно трите компании ще са новият собственик на HERE.
Според вестника, в момента Nokia приключва „ексклузивните преговори“с Audi, Daimler и BMW и те“са готови“да финализират сделката, за която ще платятмалко повече от 2.5 милиарда евро.
Нещо повече, същите източници твърдят, че сделката ще бъде официално обявена преди края на месеца и най-вероятно преди 30 юли, когато Nokia ще представи своите финансови резултати за Q2. За момента финландската компания все още обмисля дали да запази малък дял в HERE, но това изглеждало малко вероятно.

Засега нито една от компаниите, свързани със сделката, не иска да коментира слуха, но ако източниците на Financial Times са достоверни,до броени дни ще чуем официално изявление.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »