....
liptrade logo2

Бавното зареждане на сайтовете вдъхва чувство за сигурност в посетителите им

Бавното зареждане на някои от уебсайтовете, вдъхва по-голямо чувство за сигурност в потребителя, отколкото бързо зареждащите се страници. И хората, грижещи се управлението на интернет страниците знаят това. И разбира се, че се възползват. За това пише Марк Уилсън от страниците на FastCoDesign.Един пример за хора, знаещи това са Facebook.

“Докато тези проверки за сигурност се провеждат с далеч по-големи скорости, отколкото могат да видят хората, то за нас е важно те да разберат какво правим зад сцената, за да защитим тяхната Facebook регистрация.

UX дизайнът може да бъде мощен образователен инструмент и превеждането на хората през този процес с по-ниски скорости ни позволява да им осигурим по-добро обяснение и възможността те да преразгледат и разберат всяка една от стъпките”, обяснява представител на Facebook пред Уилсън. Той привежда и примера с приложението за сканиране на ретината на Wells Fargo, чиято работа бива нарочно забавена от разработчиците му, защото… хората очакват този тип проверка да отнема време. Но те не са единствените. Проверки за сигурност, страници, свързан с пътувания, за управление на личните финанси и други също го правят. Единствено, защото ние очакваме подобни механизми да отнемат време.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »