....
liptrade logo2

BMW не иска да продаде Alphabet.com на Google

Току що сформираната мега-компанияAlphabetсе натъкна на един малко неочакван проблем.

Оказва се, че немският автомобилен гигантBMWпритежава сайтаAlphabet.comи няма намерение да се откаже от него. Той е използван за дъщерна компания за коли под наем и баварският концерн твърди, че не планира да продаде домейна.
„Alphabet е важна част от нашия бизнес“,изтъква говорител на BMW.
Нещо повече, компанията възнамерява да провери дали този ход от страна на Googleне нарушава запазената марказа Alphabet, но признава, че поне засега не планира правни действия.
В същото време, самият сайт Alphabet.com временно излезе от строя, най-вероятно заради повишения трафик към него в резултат на анонса. Любопитно е, че само в Съединените щатиповече от сто компании имат запазени марки, които включват думата“Alphabet“по един или друг начин. Така например, Alphabet Inc. е компания от щата Охайо, която е основана през 1965 г. и произвежда електронни компоненти.
Като част от мащабното преструктуриране, за което вече ви съобщихме, новата компания на Лари Пейдж и Сергей Брин стартира компанията Alphabet и сайта abc.xyz.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »