....
liptrade logo2

Запознайте се с BUDDY!

Запознайте се сBUDDY- поредният роботизиран мъник, който иска да бъде ваш семеен помощник.

BUDDYе дело на Blue Frog Robotics и хората, подкрепили проекта вIndiegogo, без които BUDDY няма да може да се появи на пазара. Компанията и нейният изпълнителен директорРодолф Хаселвандер(бивш директор на френската робо лабораторияCRIIF) са качили BUDDY в сайта за общностно субсидиране в началото на този месец и само за 24 часа постига целта си от$100 000. Тези дни, Хаселвандер се похвали, че невероятният успех на робота са позволили наBlue Frogда се насочат към втория етап на финансиране, който да позволи добавянето на допълнително функции към BUDDY. Целта от $200 000 е успешно постигната отново, като вече е мината и целта за пускането на версия, насочена към оказване на помощ и компания на възрастни хора.
BUUDY е почти изцяло открита платформа, позволяваща не само софтуерно, но и хардуерното му подобрение, като освен това той притежава модулна структура, поддържайки добавянето наPlug&Play аксесоари.
Както може да видите от клипа по-долу, възможностите на BUUDY не се ограничават единствено до една функция, като той помага на децата ви да закъсняват за училище,разпознава гласове, лица и обекти, може да говори, дачете, помага с домашните, да ви свързва с вашите близки и приятели, да помага при готвене или дапазивашия дом. Благодарение на вградените си сензори може да засече мирис на дим и да ви уведоми, ако не сте вкъщи. Успява да се възползва максимално от свързания дом като вече няма да забравяте вече цял нощ някоя лампа да свети. Той може да сесвързва със социалните мрежи, да снима, да ви пуска любимата музика и видео.
Сред различните модели, които предлага разработчикът на BUDDY, откриваме и специално издание, насочено към деца със специални потребности. BUDDY Special Needsе тестван сдеца с аутизъм, като реакцията на децата била повече от положителна. Той може да им помагат да учат, комуникират пълноценно и да бъдат по-независими. Специалното издание за разработчициBUDDY Developer Editionще предостави възможността на специалисти да обогатят възможностите и функционалностите му, като наред с другите възможности, те могат да сързват BUDDY сGoogle PlayиGitHub. Първата версия на Developer Edition се очаква да бъде пусната през декември, а през май 2016 г. по-обогатена версия. Що се отнася до класическото издание, то то ще направи премиерата си следващото лято, като той ще бъде пуснат във всички държави на ЕС, Норвегия, Швейцария, Австралия, САЩ, Канада и други страни.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »