....
CAL лицензи

Какво са лицензите за достъп на клиенти (CAL лицензи)?

CAL лицензи (Client Access Licenses – CALs)

не са самостоятелни софтуерни продукти; по-скоро те предоставят на потребителите или устройствата правото на достъп до услугите, предоставяни от мрежовите сървъри.

Типове CAL-ове

1. User CALs

Закупен за всеки потребител, който има достъп до сървъра, независимо от броя на устройствата, които използва. Идеален за служители с роуминг достъп или тези, които използват множество устройства.

User CALs

 

2. Device CALs

Закупен за всяко устройство, което има достъп до сървъра. Подходящ за споделени устройства, като тези, използвани при различни работни смени.

Device CALs

RDS CALs и Remote Desktop Services (RDS)

Remote Desktop Services (RDS) са предпочитаната платформа за изграждане на решения за виртуализация за всяка нужда на крайния клиент, включително предоставяне на индивидуални виртуализирани приложения, осигуряване на сигурен мобилен и отдалечен достъп до работния плот и предоставяне на възможност на крайните потребители да стартират своите приложения и настолни компютри от облака.

  • RDS CALs са от съществено значение за свързване към Remote Desktop Session Hosts.
  • Когато потребителите или устройствата се свържат с хост сървър на RD сесия, сървърът проверява дали е необходим RDS CAL.
  • Лицензионният гратисен период е 120 дни, след което се изискват валидни RDS CAL за вход.

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »