....
liptrade logo2

Canonical напредна с универсалните пакети snap, които работят в различни Linux дистрибуции

Canonical съобщи, че е готова технологията за създаване на самостоятелни snap пакети, които могат да работят извън средата на Ubuntu. Освен в Ubuntu, новите snap пакети могат да се използват във Fedora, Arch Linux и Debian, а самият програмен пакет snap се позиционира като универсален формат за приложения, които не са свързани чрез зависимости с останалите елементи на дистрибуцията. Сега се проверява съвместимостта с CentOS, Elementary, Gentoo, Linux Mint, openSUSE, OpenWrt и RHEL.

С помощта на snap пакетите се реализират програми, които работят по еднакъв начин във всички Linux дистрибуции. В тях са включени необходимите библиотеки и компоненти, а приложенията работят в собствени изолирани среди, които са отделени от операционната система. Графичните приложения имат пълен достъп до OpenGL и графичната подсистема. Предоставен е пряк достъп до X Server, без никакви допълнителни софтуерни слоеве.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »