....
liptrade logo2

Cardboard Smartphone Projector 2.0: картонен проектор за смартфон с цена $36

Ето как могат да ви продадат парче картон при солидна цена. Британската компания Luckies предложи на пазара проектор за смартфон, направен от картон.

 
 
 
 

Производителят явно е решил, че няма как няколко души едновременно да гледат видео на екрана на смартфона и е измислил този доста необичаен проектор. Устройството е направено от картон, отпред е поставена оптична леща, а смартфонът се поставя в подвижен отсек, който се намира във вътрешността на „проектора“.

Идеята е неприлично проста: в картонената кутия е поставена оптична леща, която прожектира изображението от смартфона върху произволна равна бяла повърхност. Необходимо е яркостта на изображението да бъде максимално увеличена за постигане на оптимално качество на изображението. Габаритните размери на това чудо са 160 х 180 милиметра или 3,2 х 5,7 инча.

Цената на картонената кутия Cardboard Smartphone Projector 2.0 обаче е солидна – 22,95 паунда или 36 американски долара.

Естествено, нищо особено няма в този „проектор“, но устройството за броени часове стана изключително известно с хвалбите на неговите създатели и неприлично високата цена. Преобладават подигравки и отрицателни коментари от типа на „съвършено безполезна глупост“ до „очаквайте картонени компютри, картонени смартфони…“.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »