....
liptrade logo2

Chrome вече ще може да превежда медицински термини

Ако някога ви се е налагало да търсите информация за медицински изследвания и болести в интернет, сайтове като WebMD и Wikipedia имат богато съдържание на тази тематика, но доста често обясненията са свързани с медицински термини, които звучат неразбираемо и чуждо на обикновените потребители.
Сега обаче сайтът Iodine.com, който специализира в информация за лекарствени продукти, е създал нова приставка за браузъра Chrome, благодарение на която объркващата медицинска терминология ще бъде поднасяна на разбираем английски език всеки път, когато имате нужда от това.

Веднъж инсталиран, Iodine Medical Translator маркира в жълто всички пасажи с медицински термини, които се срещат в даден текст. Когато задържите мишката върху текста, получавате „превода“ на нормален език заедно с линкове за съответните лекарства, свързани със заболяването, симптомите или състоянието.

Ако не искате приставката да работи за даден сайт, тя може да се деактивира за него.

Освен това ако се натъкнете на терминология, която не е преведена, може да сигнализирате на Iodine и тя веднага ще бъде добавена в речника.

Не трябва да се забравя, че Iodine Medical Translator не е заместител на диагнозата, поставена от лекар и медицинско лице и услугата служи за източник на информация, а не за лечение.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »