....
liptrade logo2

D-Link DNS-340L: файлов сървър за дома и офиса

КомпаниятаD-Linkзапочна продажбите на мрежовото файлово хранилищеShareCenter + 4-Bay Cloud Network Storage EnclosureилиDNS-340L. което е много удобно за използване в домашни условия и в неголеми офиси.

 

Малкият сървър се базира на необявена система-върху-чипа с тактова честота 1,2 GHz и разполага с 512 MB оперативна памет. В корпуса има място за поставяне на четири 3,5-инчови дискове с Serial ATA 3.0 интерфейс. Възможно е формиране на RAID 0, 1, 5, 10 и JBOD дискови масиви.

Производителят отбелязва, че хранилището DNS-340L е удобно съвременно решение за организиране на съвместен достъп до файловете и за записа на резервни копия на важни данни, както и за създаването на персонален електронен облак. След регистриране на устройството в онлайн-услугата mydlink става възможно използването на приложението mydlink Access NAS за отдалечена работа с медийни файлове чрез смартфони и таблети.

DNS-340L разполага с мрежови контролер Gigabit Ethernet с два порта. Налични са още два USB 2.0 и един USB 3.0 портове, подходящи за включване на външен принтер и обслужване на UPS. Габаритните размери са 185 × 146 × 217,4 милиметра при тегло 1,57 килограма.

Миниатюрният файлов сървърD-Link DNS-340Lсе продава при цена приблизително 300 американски долара.Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »