....
liptrade logo2

И Daimler започва да предлага системи за съхранение на енергията

По-малко от месец след новината за появата наTesla Energy,системата за управление и съхранение на енергия,немската компанияDaimlerна свой реднаправисходен анонс.

Разработена отDeutsche ACCUmotive,дъщерна компания на немския автомобилен гигант, системата се възползва от литиум-йонни батерии, за да запазва енергията генерирана от соларни клетки, ветрови турбини или доставена посредством други начини.

 

Технологиятае разработена оригинално за използване вMercedes ив хибридни и смарт коли.Батериите ще идват в две версии –2.5 kWh-ов модел, предназначен за дома и 5.9 kWh, насочен към бизнес организациите. За по-специални нужди на фирми, като например захранването на супермаркети и големи магазини, ще може да се свържат осем батерии заедно от втория тип. Технологията вече се използва и на практика – 96 модула осигуряват стабилност на мрежата и безпроблемно поемане на пиковите натоварвания на мрежата в германския град Каменц.Технологията е интегрирана от партньорите на DaimlerThe Mobility HouseиGETEC EnergieпопрограматаCoulumb. Понастоящем системата може да се похвали с комбиниран капацитет от 500 kWh, като в следващите месеци капацитета ѝ ще се увеличи до 3000 kWh.

Daimler стартират разпространение на системата си на пазара, като засега не се посочва цената, на която тя ще се предлага.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »