....
liptrade logo2

Цената на DDoS-атаките спадна до $38 на час

За черния пазар също са валидни икономическите закони за търсене и предлагане. С нарастването и усъвършенстването на различните бот-мрежи се увеличават и предложенията в сферата на DDoS-услугите. Това води до спад в цените на тези услуги. Аналитиците от компанията Incapsula публикуваха отчет, в който се казва, че минималната цена на един час DDoS-атака на черния пазар е в границите на 38 американски долара на час.

„Кибернападенията срещу мрежовата структура продължават да растат по сила и продължителност“ – се казва в отчета „Global DDoS Threat Landscape. Q2 2015“. „Никоя организация не може да бъде спокойна. Всички атаки са вече мощи и продължават дълго време“.

Експертите свързват увеличената мощност на атаките с нарастването на броя на заразените компютри в света, които са включени в различни бот-мрежи. 56% от целия бот-трафик идва от САЩ, Китай, Виетнам, Бразилия и Тайланд.

Тази мизерна цена за организиране на едночасова DDoS-атака рязко контрастира с цената на защитата срещу нея. Защитата срещу DDoS-атака струва скъпо, но ако нищо не се предприеме, загубите нарастват десетки пъти. Към днешен ден не са редки атаките към сайт или уеб-портал, продължаващи няколко дни, които водят до загуби за бизнеса и репутацията на компанията.

В почти всички държави са предвидени тежки наказания за организиране на DDoS-атака.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »