....
liptrade logo2

Dot е първият смарт-часовник за незрящи

В съвременните смартфони има някои функции, предназначени за хора с различна степен на инвалидност, но при смарт-часовниците няма нищо подобно. Малка южнокорейска компания реши да създаде смарт-часовник за незрящи хора. Устройството се наричаDotи подава информацията чрез брайловия шрифт. На „дисплея“ на този часовник едновременно могат да се изобразяват4 символа по 6 точкивсеки от тях, причестота на обновяване от 1 до 100 пъти в секундав зависимост от подготовката на конкретния човек. Създателите на Dot са уверени, че тези съобщения ще бъдат лични, конкретно за определен човек, който няма да има нужда от външна помощ, за да ги прочете.

„Досега, като получехте съобщение на iPhone, се налагаше да слушате безличния глас на Siri, в който няма и капка емоции. Не бихте ли искали да си прочетете съобщението самостоятелно?“ – казва съоснователят и генерален директор на компанията Ерик Юн Ким.

Създателите на това полезно устройство вече събраха 600 000 американски долара и сега са си поставили за цел да постигнат $1 милион. Ако успеят, то продажбите на смарт-часовницитеDotще могат да започнат още през месец декември тази година при цена300 щатски долара.

Много специалисти коментират, че дисплей с резолюция 3х8 точки се оказа по-голяма иновация от 4К екраните.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »