....
liptrade logo2

ЕС нареди на Facebook, Google и Twitter да предпазват потребителите си от измами

Като цяло борбата срещу интернет измамите може да бъде определена като война без край. Социалните медийни платформи обаче могат да бъдат подложени на по-пряк контрол и компаниите да успеят да ограничат широко разпространените измами. На това мнение е и Европейският съюз (ЕС), чийто регулатори разпоредиха на Facebook, Google, Twitter и други социални мрежи да предприемат стъпки към по-сериозна защита на потребителите им.

В изявление Европейската комисия обясни, че социалните мрежи трябва да бъдат държани отговорни, за да подобрят опитите си за премахване на потребителските измами на платформите им. „Социалните мрежи трябва да поемат повече отговорност в борбата срещу измамите… не е приемливо потребителите в ЕС да могат да се обръщат единствено към съда в Калифорния, за да разрешат даден спор“, категорична е еврокомисарят Вера Йоурова.
Прочети повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »