....
liptrade logo2

Facebook подсказаха как мислят да използват Rift

Когато тази пролет Facebook придоби Oculus VR, компанията, стояща зад създаването на един от най-успешните прототипи за представяне на виртуална реалност, правени някога, мнозина бяха тези, които просто не разбираха за какво може да им трябва на Facebook Oculus. Появиха се различни спекулации и теории, и даже думите на Марк Зъкърбърг, създателят на най-популярната социална мрежа в света, че вижда Rift като комуникационна платформа от ново поколение, не внесоха яснота.
Все пак наскоро получихме някакъв по-точен ориентир. Той дойде от конференцията Paley International Council Summit, която се проведе миналата седмица, съобщава BusissInsider. Вратата зад плановете на Facebook по отношение на Rift открехнаха Дан Роуз, вицепрезидент на отдела, отговарящ за управление на съдържанието и осъществяване на медийното партньорство към Facebook и Джейсън Рубин от Oculus. 

„Ако се замислите относно тенденциите, които наблюдаваме в развитието на компютърната технология през последните 50 години, ще видите движението от мейнфрейм компютрите, които бяха едни твърде безлични и „студени“ машини, към десктоп компютрите, които представляват реални интерактивни устройства, които можеш да докоснеш, да си взаимодействащ с тях и да ги поставиш на бюрото си, след което се появиха лаптопите, които можеш да вземеш навсякъде със себe си, до днес – когато всеки има компютър в джоба си. Естественото развитие на този прогрес предполага, че следващата компютърна платформа ще се приближи още повече до тялото ни“, споделя Роуз. „И ние вярваме, че това ще е нещо, което е поставено директно пред лицето ви, нещо, което ще може да управлявате с очите си“, разказва той, допълвайки, че тази идея може да бъде реализирана по различни начини. „Според нас виртуалната реалност ще е базисната платформа за създаването на компютърните устройства, които ще управляваме с очите си.

Звучи любопитно, нали? Всъщност по отношение на технологията за проследяване на движението на очите и погледа, самите Oculus VR признават, че работят по нея, но все още не са готови да я интегрират в Rift. Помощ обаче дойде преди десетина дни от страна на SensoMotoric Instruments (SMI), които представиха допълнение към Rift, което ще бъде интегрирано във втория комплект за разработчици на устройството за виртуална реалност

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »