....
liptrade logo2

Новата версия на Firefox пристига с подобрена защита и оптимизация за Windows 10

Вчера излезе новата версия на популярния браузърFirefox. Новата версия (v.40) идва с ред подобрения, между коитооптимизирана поддръжка за Windows 10 и по-добра защита срещу зловредни страници и софтуер.

Още с миналата версияMozillaзасили защитните възможности, предлагани отFirefoxиGoogle(чрез GoogleSafe Browsing), като в тази версия тази защита е засилена допълнително. Освен, че доставязащита срещу фишингстраници и зловредни интернет ресурси, браузърът сканира ипредупреждава при свалянето на зловреден софтуер. Това се осъществява чрезизпращането на метаданниза сваляното съдържание (име на файла, тип и рамер, хеш сума и под.) къмSafe Browsing. Освен това, когато посещавате интернет ресурс, който е известен с това, че помещава зловредни приложения, Firefox ви предупреждава за това.
В новата версия е осигурена иоптимизирана поддръжка на операционната система Windows 10, така че да продължите да ползвате безпроблемно любимия си браузър след прехода към най-новата ОС на Microsoft. Също така,Firefox ще показва предупредителни съобщения, ако засече неподписани от Mozilla разширенияза браузъра. Това е допълнителна характеристика, която цели запазването на защитата на потребителите.
В новата Версия 40 са налични още редица подобрения, оптимизации по безопасността и изправяне на различни по-дребни проблеми. Пълният списък с промени може да откриететук.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »