....
liptrade logo2

Fixstars представи най-големия в света флаш-диск с информационен обем 13 TB

Компанията Fixstars, известен производител на флаш-дискове, подобри всички досегашни рекорди на други производители, като анонсира два SSD с обем 10 и 13 TB.

По този начин Fixstars постави и друг рекорд – изпревари всички производители на хард дискове. Неотдавна Seagate представи на пазара HDD запълнен с хелий и информационен обем 10 TB. Засега това е най-големият твърд диск на пазара.

Производителността на новия флаш-диск също е на високо ниво.

Както с хелиевия HDD, така и този SSD не са предназначени за обикновените потребители с домашни персонални компютри. Новите флаш-дискове ще се използват предимно в дата-центровете, работещи с електронни облаци. Новите устройства са идеални за стрийминг, за създаване на CG/VFX, за обработка на видео.

Новите SSD имат 2,5-инчов размер, използват фирмен контролер и памет Toshiba MLC NAND. Скоростта на последователното четене е 580 MB/s, а на последователния запис – 540 MB/s. Консумацията в режим на покой не превишава 3 W, а при пиково натоварване – 6,5 W. Височината на новия флаш-диск е е два 15 милиметра.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »