....
liptrade logo2

Премиерата на Galaxy S6 навреди на продажбите на iPhone 6, счита анализатор

Появата на новитеAndroidфлагманиGalaxy S6иGalaxy S6 Edgeе“изяла“част от продажбите наiPhone 6, твърди ново маркетингово проучване.

 

 

Проведено от компаниятаATLAS Research & Consulting, то посочва, че пуснатите отSamsungтоп модели се отразяват негативно на продажбите на смартфони наApple.
По пазарни данни през втората седмица на април са били продадени само 35 000 бройки от iPhone 6 и 6 Plus. За сравнение, само седмица по-рано от тези модели са били продадени с 1700 телефона повече. Причината, твърди компанията, е в премиерата на новите смартфони на Samsung, които се появиха на пазара по това време.
Именно те са продали79 586 бройки за първите 6 дниот премиерата си на 10 април.
В тези данни влизат само продажбите от търговската мрежа; ако към тях се добавят и онлайн продажбите, бройката трябва да се увеличи значително.
Безспорно,новината е добра за Samsung, тъй като продажбите на Galaxy S6 и S6 Plus за първата седмица са четири пъти по-големи от тези наGalaxy S5- появилият се през 2014 г. смартфон успя да реализира продажбата на една 20 000 бройки за същия период.
ATLAS Research & Consulting посочва, че тенденцията за лек спад в продажбите на iPhone 6 и 6 Plus е започнала още през март, в което все пак няма нищо учудващо предвид, че телефоните се появиха на пазара още през септември 2014 г.
„След като от премиерата им изминаха шест месеца, съвсем естествено е продажбите да намаляват“,коментира Ян Йонг-хио от ATLAS Research & Consulting.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »