....
liptrade logo2

Облачните услуги на НР вече не са част от доклада на Gartner

Облачната услуга, коятоНРпредлага, вече не се счита за достатъчно голяма, за да бъде включена в обемния доклад на анализаторската компанияGartner, посветен на облачната инфраструктура като услуга (IaaS).

 

 

 

„Въпреки, че НР продължава да предлага свои IaaS услуги (HP Public Cloud), в момента те се предлагат само като част от хибридни решения“,казва Gartner в своя доклад, пуснат късно снощи.
„Предлаганата от компанията облачна платформа вече няма достатъчно голям пазарен дял, за да се бори за включване на най-високо равнище“.
Подобно заключение не е изненада предвид, че през април компанията призна, че повече не може да се конкурира с най-големите доставчици на облачни услуги катоAmazon. При всички положения обаче, решението на Gartner да не включи НР в своя подробен доклад е удар за компанията, тъй като тяприсъстваше в миналогодишното му издание.
Също както миналата година, именноAmazonе безспорният лидер на пазара;Microsoftзапазва второто си място, аGoogle- третото. По-нататък следват компании като Joyent, CenturyLink, Rackspace, IBM, Virtustream и Verizon.
По данните на Gartner, Amazon“запазва сериозно предимство пред конкурентите, което се натрупва с годините“,въпреки че Google и Microsoft продължават да имат амбиции за върха. Според новия доклад, в момента Amazon има“повече от 10 пъти по-голям IaaS капацитет спрямо останалите 14 компании“.Google пък получава добри оценки за“отличното съотношение цена-качество, както и за изключително бързите виртуални машини“. Microsoft пък търпи критика заради периодични технически нестабилности вAzure.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »