....
liptrade logo2

Приложението Get Started ще помага на потребителите да работят с ОС Windows 10

Когато се появи операционната система Windows 8, тя толкова много се различаваше от предишните класически версии на ОС Windows, че в началото се налагаше обучаване на потребителите на пълноценна работа с новата ОС.Microsoft се опита да постигне това с помощта на приложението Help + Tips, както и чрез появяващите се по време на работа разнообразни подсказки.

В новата операционна система Windows 10 е включено приложението „Да започваме“, което служи за запознаване с новите функции и за ускоряване на работата с новата ОС. Това е Modern-приложение, което запознава потребителя с гласовия помощник Cortana (раздели Какво е Кортана? Работете с Кортана), с новия браузър Edge, с различните приложения, Windows Hello, функцията Continuum, програмите от пакета Office и други.

Засега разделът с настройките на Get Started е празен, а менюто за настройките само може да бъде разтворено или прибрано (иконката често се оприличава на „хамбургер“, понеже е съставена от три хоризонтални ивици). Липсва и търсенето в помощната информация. Това навярно ще бъде оправено с излизането на финалната версия на операционната система Windows 10, което трябва да стане на 29-ти юли тази година, тоест, след около двадесет дни.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »