....
liptrade logo2

Google разширява програмата за търсене на бъгове в Android устройства, започвайки с Nexus 6 и Nexus 9

Googleобяви старта на програматаAndroid Security Rewards, чиято цел е да предостави компенсации на онези специалисти, които откриват уязвимости в мобилната система на интернет гиганта.

В момента програмата обхваща най-новите версии на Nexus устройствата, които се продават през американския Google Store, което в момента означава две устройства -Nexus 6иNexus 9.
Новата инициатива бе обявена от шефа на сигурността за Android Ейдриън Лудвижг по време наBlack Hat’s Mobile Security Summitв Лондон. Той изтъкна, че с това Nexus става първата известна серия мобилни устройства, която ще предлага актуална програма за възнаграждаване на открити уязвимости.
Сред бъговете, които подлежат на награди, са такива, свързани с кода наAndroid Open Source Project(AOSP), OEM код (библиотеки и драйвери), ядрото и модулите, както иTrustZone OS. Бъгове, които не са част от Android кода също могат да участват в програмата, ако дейността им засяга сигурността на мобилната операционна система.
Предвидени сафинансови награди, както и публични похвали за онези, които идентифицират бъгове, като техните точни измерения зависят от опасността на уязвимостите и качеството на идентификационния процес.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »