....
liptrade logo2

Google изважда фото платформата си от Google+

Нова информация, тиражирана отBloombergтвърди, чеGoogleе почти готов да извади своята фото платформа от страдащата от липса на полярност социална мрежаGoogle+и да я обособи като отделен продукт.

Най-вероятно премиерата на новата услуга ще стане по време на конференциятаGoogle I/O.
В момента Google предлага фото услуга, наречена Google+ Photos, която върви с всяко Google Play Android устройство и автоматично съхранява снимките в облака на Google. Според последните данни, в новия си вид услугата вече няма да е част от социалната мрежа, с която Photos ще стане поредната характеристика, която се отделя от все по-западащата социална мрежа.
След като зависимостта от Google+ бъде премахната, новата фото платформа ще бъде интегрирана в други социални мрежи, позволявайки на потребителите да публикуват снимките си вTwitterиFacebook. Наскоро Google+ Photos вече бе вградена вGoogle Drive, така че потребителите лесно да могат да свалят съхранените в облака снимки на компютрите си.
Мнозина считат Google+ Photos за най-добрата част от Google заради възможностите за лесен и автоматичен бекъп, които я правят много полезна функция. Трансформацията ѝ от услуга за споделяне на снимки в онлайн платформа за управление на снимки изглежда като логична следващата стъпка. Разбира се, новината е лоша за самата Google+, от която интернет гигантът сякашвсе повече се дистанцира.Все пак наскоро Google пусна функцията Collections, която е първата по-сериозна добавка към мрежата от месеци насам. Тя дава на потребителите начин да групират своите постове в тематичен формат. Така, въпреки че Google+ все още не е мъртва, изглеждат, че Google се стреми да извади отделно всички нейни най-добри функции, поддържайки останалото по доста изкуствен начин.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »