....
liptrade logo2

Google позволи свалянето на клиповете от YouTube за редица азиатски страни

За първи път интеграцията на възможността за сваляне на клиповете от YouTube за потребителите на Android стана известна през септември, по време на събитие по повод пускането на линията Android One. Вчера, обаче три месеца след това, Google официално обяви активирането на тази функция.

 
 

Сега в линията, където се изобразява информацията за броя на гласовете за и против клипа се появи бутон стрелка. С натискане на този бутон се отваря ново меню, което ви подканва да съхраните клипа в SD с (360p) или HD-резолюция (720p). До всеки пункт е указан и обемът, който ще заеме видеото в паметта, което е важна информация особено за по-евтините смартфони.

Съхранените в паметта на телефона клипове се съхраняват до 48 часа, а след това получавате достъп до тях само след повторното им презареждане в сайта. Те не се появяват в главната библиотека на мобилното устройство, а могат да бъдат намерени в приложението YouTube, за което е необходимо да отидете в меню „Offline“.

Основният недостатък на нововъведението – то ще работи само в Индия, Индонезия и Филипините. Това е важно за Google, тъй като там е много добре развит мобилния пазар, а последните две страни са в списъка с най-ниска средна скорост на достъп до глобалната мрежа. Не е известно дали тази функция по-късно ще бъде отключена и в другите региони.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »