....
liptrade logo2

KitKat вече е на 40 процента от Android устройствата

Смартфоните и таблетите с Android 4.4 KitKat продължават да се увеличават, личи от актуалните данни на Android Developers Dashboard.

Тази версия на операционната система е била на 39.9 процента от всички Android устройства, посетили Google Play Store в първата седмица от новата година.
Темповете на разпространение на KitKat са доста добри предвид, че само преди 3 месеца версията бе на едва 25 процента от мобилните устройства. Тя стана 30.2 процента през ноември и достигна 33.9 преди месец.
В същото време най-новата версия Android 5.0 Lollipop изобщо не се появява в новите данни на Android Developers Dashboard. Сайтът твърди, че версии на операционната система, които имат по-малко от 0.1 процента пазарен дял са пренебрежими и затова не се показват. 
Lollipop бе пусната през ноември и на този етап се разпространява все още доста ограничено, най-вече на Nexus и на Play Edition устройствата. Логично е повечето производители в момента все още да тестват новата ревизия на Android и да добавят собствени модификации, преди да я пуснат в широк мащаб. Очакванията са, че повечето апарати на Sony, Samsung и HTC, които ползват Lollipop, ще започнат да излизат най-рано от следващия месец.


Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »