....
liptrade logo2

Google ще ползва автономните си коли, за да се конкурира с Uber?

Едно от възможните приложения на самоуправляващите се автомобили на Google е те да бъдат конкурент на Uber.

Това твърди Bloomberg, позовавайки се на източници, близки до борда на директорите на Uber. Според тях, именно в лицето на Google и програмата за автономни коли на гиганта, се заражда основен конкурент на собствената услуга за споделени превози на Uber.
Източниците твърдят, че шефовете на Uber са били информирани за това от самия главен юрисконсулт на Google Дейвид Дръмънд, който пък стана част от борда на Uber през 2013 г.
Интересно е, че Google Ventures е един от основните инвеститори в Uber и през август 2013 г. наля 258 милиона долара в компанията. Изглежда обаче, че сегашните планове на Google вече са не да поддържа, а да се конкурира с Uber. Засега Google отрича, че има намерение да се занимава с подобна дейност.
В същото време стана ясно, че самата Uber работи по собствени автономни коли в завод в Питсбърг, щата Пенсилвания. Изпълнителният директор на компанията Травис Каланик вече заяви, че очаква момент, в който шофьорите ще бъдат заменени от автоматизирани коли.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »