....
liptrade logo2

Google: Половината ни онлайн реклами изобщо не са гледани

Една от слабостите на онлайн рекламите е фактът дали те всъщност попадат в полезрението на потенциалните клиенти.
Google например признава, че малко повече от половината реклами на компанията не са се появили на екрана дори за една секунда.
Интернет гигантът пусна специална инфографика, наречена Five Factors of Viewability, в която твърди, че „много дисплей реклами всъщност никога не получават възможността да бъдат видени от потребителите“.
Точната бройка е 56.1 процента от всички реклами на Google и DoubleClick.

Компанията comScore е извършила отделен анализ и посочва, че 46 процента от рекламите не са видени.

За своя анализ Google използва определението на Media Rating Council, което гласи, че за да се счита една реклама за видяна, „50 процента от пикселите в образа ѝ трябва да са на екрана за минимум една секунда“.

Сред главните причини за това разминаване са това, че потребителят е скролнал през нея, че е имало технически проблем или че рекламата е била там, но „гледащият“ всъщност е бил софтуерен бот.

Според Google видимостта на рекламите на средния рекламодател е 50.2 процента. Поради това интернет гигантът твърди, че трябва да се премине от система на плащане, базирана на импресии към такава, базирана на видимостта на рекламите.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »