....
liptrade logo2

Горивна клетка в iPhone 6 = цяла седмица с едно зареждане

С големите си ярки екрани и мощните процесори съвременните смартфони определено изпреварват значително развитието на захранващите елементи за тях, в резултат на което две денонощия автономна работа често се смятат за истински лукс при този тип техника.

Британската компания Intelligent Energy обаче смята, че е намерила решение за този проблем и обещава истински пробив в захранването на мобилните джаджи с технология, която ще осигури на смартфоните цяла седмица през презареждане.

Разработката на Intelligent Energy, за която иде реч, е компактна горивна клетка, в която енергията се изработва в реакция с участието на водород и кислород и се създават “странични ефекти” под формата на водна пара и топлина. От компанията информират, че са създали работещ прототип на iPhone 6, който използва тази технология, при това без да се налагат промени в размерите и геометрията на корпуса. А това заслужава отбелязване, защото заедно с горивната клетка в апарата е запазена и традиционната батерия. Единствената “козметична” промяна са направените допълнителни отверстия за извеждане на водните изпарения.

Прочети повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »