....
liptrade logo2

Gradberry: онлайн-специалист „Човешки ресурси“ за програмисти

СтартъпътGradberryпредлага на програмистите твърде необичаен начин за търсене на работа. Онлайн-услугата разполага савтоматизирана система, оценяваща качеството на сорс-кода. Системата създава профил на програмиста и го предлага на работодателите, поместили обяви за работни места.

Стартъпът е създаден от два програмиста, родени в Обединените Арабски Емирства. След като завършили университета в Шарджа, те не могли да си намерят работа, понеже навсякъде вземали програмисти от големи и известни учебни заведения. Младите програмисти решили да отговорят на тази ситуация със собствен проект, който се оказал толкова успешен, че получил финансиране от един от най-известните институти – Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Сега те живеят в Бостън.

Проектът се наричаTARA—Talent Acquisition and Recruiting Automation, или автоматизирано търсене и наемане на таланти. За три седмици реална работа TARA даде над 800 препоръки от постъпилите 3000 молби за работа.

Онлайн-услугата е безплатна за работодателите.Финансовият моделе следният: ако работодател наеме работник чрез TARA, то заплаща на стартъпа 5% от годишната заплата на наетия програмист.

Ако анализираният от TARA сорс-код получи ниска оценка, то автоматично се предлагат курсове и учебници за усъвършенстване на уменията.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »