liptrade logo2

Ресурси на GreatFire.org подложени на безпрецедентни атаки

Една от най-големите анти-цензурни институции в Мрежата, насочила усилията си към грижа за милионите китайци, които Пекин ограничава в онлайн ежедневието им,GreatFire.org, съобщава, че нейни ресурси страдат от безпрецедентни по обем атаки в последните дни.

Организацията съобщава, че през последните дни, „огледалните“ (mirror) сайтове, поддържани от организацията търпят огромни по обемDoS (denial-of-service) атаки, достигащи до два милиарда отправени заявки за час. ОтGreatFire.orgмолят за помощ, тъй като организацията не е подготвена за атаки с такъв обем. „Този тип атаки са агресивни и са демонстрация за налагането на цензура посредством брутална сила“,споделятот организацията. „Огледалните“ услуги на организацията предоставят достъп до ресурси, над чието посещаване Пекин налага цензура от територията на Китай, като сайта наGoogleилиThe Tibet Post. Според The Verge, тези атаки вероятно са следствие от материал, публикуван вWall Street Journalв началото на седмицата, който разглежда дейността на цензорите в Китай и „огледалната“ услугаFreeWeibo, което може да е накарало цензорите в Поднебесната империя да се самосезират и организират въпросните атаки. Освен това, атаките над FreeWeibo с обявяването на китайското управление на киберпространството, което публично осъди действията на FreeWeibo. От организацията споделят, че са регистрирали и опит да се компрометира и имейл системата наFreeWeibo.

Изглежда, че киберцензорите на Китай са доста заети тази седмица.Днесвече ви съобщихме за прекратяване на достъпа до английската и китайска версия на Reuters от територията на Китай, както и сайта на uber.Вижте повече: