....
liptrade logo2

HP съди Майк Линч за сумата от $5.1 млрд.

Hewlett-Packardсъди основателя наAutonomyМайк Линч за сумата от$5.1 млрд.в британски съд. Линч от своя страна е подал контра-иск срещу компанията в размер на $100 млн., заради нанесени неимуществени му вреди, с в следствие на твърденията на HP.

 

Делото, което повдигатHPе продължение на серия от документи, предоставени от HP, в които се твърди, че Линч и главният технически отговорник на AutonomyСушован Хюсаин, че са манипулирали финансовите резултати на компанията в периода преди тя да бъде закупена от HP за $10.9 млрд. през 2011 г.
Новината за заведеното дело беше потвърдена от официален представител на HP в началото на тази седмица: „HP потвърждава, че на 30.03, беше внесен иск къмМайкъл Линчи Сушован Хюсеин, в което се обвиняват, че те са участвали в незаконни действия в качеството си на мениджъри вAutonomy. Делото търси обезщетение за нанесени от тях щети, възлизащи на близо $5.1 млрд. HP не възнамерява да прави допълнителни коментари по случая, докато исканията ни не бъдат представени на обвиненията“, гласи съобщението на HP.
Линч не закъсня със своя отговор с кратко съобщение на сайта наAutonomy, в което се заявява, че той ще съди HP, заради претърпени от него загуби, в следствие на лъжливите обвинение на компанията. Добре е да се отбележи също така, че макар сделката и предявените обвинения къмAutonomyда се разследват от американското правосъдно министерство, то британската „Служба за сериозни престъпления“ прекрати своето разследване.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »