....
liptrade logo2

Уитман: Разделянето на компанията е критично важно за растежа на HP

Изпълнителният директор наHewlett-PackardМег Уитман заяви в петък, че тя е убедена повече от всякога, че разделянето на компанията на две е правилен ход.

Уитман направи своетоизказване след представените в миналата седмицафинансови резултатиза последното тримесечие, което остави смесени чувства в инвеститорите, след като се оказа, че продажбите на компанията са се смъкнали със седем процента в сравнение със същия период на миналата година. „Пазарите ни се движат със светкавични скорости – както корпоративният сегмент, така и принтерния и PC пазари, и от нас се иска да сме по-бързи в своите реакции, нужно е да сме по-гъвкави, нужно е да представим ценови структури, които са конкурентни на нашите съперници в тези бизнес сегменти“, споделя тя.
Както знаете,HPвзеха решение даотделят бизнеса си с принтери и персонални компютри от доставянето на продукти и услуги на техните корпоративни клиенти, като двете компании ще носят именатаHP Inc. иHewlett-Packard Enterprise, съответно. 
HP не са демонстрирали ръст в приходите в последните 15 от 16 тримесечни отчетни периода – тенденция, която според Уитман, ще се промени след разделянето на компанията. „Моите очаквания са и двете компании да покажат растеж, като този на HP Inc. да е по-бърз“, споделя Уитман.
Наскорокомпанията заздрави своите позиции на китайския пазар, разделяйки се с 51% от сървърния бизнес в страната в сделка на стойност от $2.1 млрд. сУниверситета Цинхуа. Сформираната нова компания H3C ще предостави достъп на компанията до местни държавни, бизнес и правителствени структури, както и достъп до изследователските възможности на Цинхуа, академична институция, която Уитман определи като американски еквивалент на Харвард и MIT.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »